• Uradi sam instalacija

  Kako instalirati Beam sustav centralnog usisavanja - Sedam Koraka instalacije

  Korak prvi:
  Odabir sustava

  Odaberite Beam sustav centralnog usisavanja, pakete čišćenja, te pribor koji najbolje odgovara vašoj kući i potrebama. Za vrhunsku jednostavnost, dodajte VacPan automatsku lopaticu za smeće u kuhinji, mudroom ili kupaonici.

  Korak drugi:
  Izračunajte broj utičnica koje ćete trebati. 

  Korak treći:
  Gdje postaviti utičnice?

  Jedna utičnica može pokriti površinu od oko 65-75 četvornih metara. Za više snage, bolje je koristiti što manje utičnica. Budite sigurni da će crijevo doći od utičnica do svih krajeva (i oko namještaja) u sobama koje želite usisati. Nemojte instalirati utičnice u zidu gdje se nalaze klizna vrata ili iza vrata. Ako vam je draže, utičnica može biti instalirana u podu.

  Korak četvrti:
  Planiranje instalacije cijevi.

  Planirajte instalaciju cijevi od središnje jedinice BEAM do utičnica. Najbolje je postavljanje cijevi ispod poda, ukoliko je to moguće. U strukturama bez podruma, cijevi se mogu izvoditi kroz tavan. U postojećem kućama sa dva ili tri kata, vakuum cijevi mogu se dovesti na više razine kroz cijevi hladnog zraka, kroz stražnji dio ormara ili ispod stubišta, ili pokraj cijevi u podu. U novim strukturama, cijevi mogu prolaziti kroz zid prije postavljanja gipsanih ploča. Budite sigurni kod planiranja gdje ćete postaviti središnju jedinicu - obično u garažu ili podrum.

  Korisni savjeti:
  Koristite rezač cijevi za što preciznije rezove.
  Koristite 2-1/4 " svrdlo za drvo slično Forstnerovom svrdlu.
  Posudite kutnu bušilicu, ako je nemate.

  Potreban alat.

  1. Pila za gipsane ploče (opcionalno)
  2. Električna traka / ljepljiva traka / vezica za kabel
  3. Električna bušilica - 1/2 "(1.3 cm) s kutnom glavom, ukoliko je to moguće
  4. Baterijska svjetiljka
  5. Forstner malo svrdlo za drvo - 2-1/4 "(5.7cm)
  6. Čekić
  7. Pila ili rezač - 2-1/4 "(5.7cm)
  8. Masonry svrdlo - 2-1/4 "(5.7cm) (opcionalno)
  9. Metalne vješalice
  10. Olovka
  11. Rezač cijevi ili pila za metal i Mitra box
  12. Zaštitne naočale
  13. Odvijači (Phillips i ravni)
  14. Čelični metar
  15. Stud finder
  16. Nož/skalpel
  17. Kliješta za rezanje žice
  18. dlijeto za drvo
  19. Kabel 2x 0,75

  Korak peti:
  Postavljanje utičnica.

  Za instalaciju utičnica u postojeću gradnju, započnite pronalaženjem središta donje ploče na zidu. Zatim iz podruma koristeći pilu izbušite rupu u zidu. (Ne zaboravite staviti zaštitne naočale tijekom procesa instalacije.)

  Postoji jednostavan način da pronađete središte zida. Korištenjem dijela žice izrezane iz vješalice, izbušite rupu kroz tepih ili tvrdu podnu površinu. Rupu izbušite što je više moguće bliže zidu - postavljajući svrdlo pod kutom od 45 stupnjeva.

  U podrumu, provjerite gdje je izašla žica od vješalice. Izmjerite poviše od vješalice kako biste pronašli središte dna zidne pločice. Korištenjem pile, izbušite rupu u šupljini zida.

  Koristeći svjetiljku, i / ili ručku od metle, provjerite da li je šupljina u zidu bez prepreka do željene visine od ulaznog ventila - prije rezanja rupe u zidu. Zatim, na zidu, označite oznaku iznad rupe koju ste napravili uz pomoć vješalice. To će biti centar vašeg ulaznog ventila.

  Centrirajte nosač zidne utičnice prateći vanjske obrise, a zatim izrežite rupu u zidu. Pričvrstite zidni nosač za lakat cijevi.

  Spojite niskonaponsku žicu na sistem utičnica. Pričvrstite malu težinu na drugom kraju žice i provucite žicu kroz rupu u podrumu. Umetnite ulazni ventil i držač u zid. Postavite ulazni ventil tako da se ventil preklapa prema dolje kako bi se otvorio.

  Instaliranje utičnica u novogradnji izvodi se prema istim osnovnim postupcima.

  Installation Step 5

  Korak šesti:
  Postavljanje cijevi.

  Izmjerite duljinu cijevi, vodeći računa da vaši rezovi budu ravni i čisti. Koristite oštar nož ili šmirgl papir kako bi uklonili neravnine koje bi mogle skupljati prašinu ili kosu koja bi mogla formirati začepljenje. Počevši s usisnim ventilom najudaljenijem od agregata, započnite testiranje cijevi onda zalijepite dijelove cjevovoda. Spojite dijelove cjevovoda na magistralnu liniju koja ulaziu u energetsko postrojenje BEAM. Spojite zajedno niskonaponske žice duž debla linije. Provjerite i spojite vod na agregat BEAM. Ako montirate jedinicu za napajanje u garažu, izbušite rupu kroz zid pomoću žice vješalice te provjerite lokaciju kako ne bi bilo prepreka. Zatim izrežite 2 1/2 "rupu kroz drvenu gredu iznad nosivog zida između podruma i garaže. Spojite cjevovod u garaži na jedinicu.

  Installation Step 6

  Korak sedmi:
  Postavljanje središnje jedinice.

  Postavite BEAM središnje jedinice pomoću detaljnih uputa koje dolaze s njim. Zarežite krajeve na niskonaponskoj žici koja dolazi u garažu te ih spojite na agregat. Uključite jedinicu za napajanje u utičnicu, okrenite prekidač za ručno uključivanje / isključivanje da ga testirate. Zatim priključite lagano crijevo kako biste očistili nered koji ste napravili prilikom instaliranja utičnice.

  Čestitamo! Vi ste na putu prema čišćem, zdravijem domu!

  Nazad