Podrška

Rječnik termina za centralne usisavače.

Da bi vam pomogli razumjeti tehničke uvjete i kriterije koji se koriste u centralnoj usisnoj industriji, ovdje su neka kratka objašnjenja:

Airwatt
je mjerenje korisne snage čišćenja centralnog usisavača. Ono se izračunava s omjerom između protoka zraka (CFM / CMH) i razine vode (H2O). To pokazuje performanse motora i njegovu učinkovitost. Ovaj bitan tehnički podatak mora se uzeti u obzir kada se uspoređuju modeli centralnih usisivača.

Podizanje vode (H2O)
Podizanjem vode (H2O) uglavnom se mjeri snaga motora centralnog usisavača. Ovaj podatak izračunava snagu motora i njegov usisni kapacitet.Usisna snaga (H2O) važan je tehnički podatak kojeg treba razmotriti jer omogućuje mjerenje potencijalne snage čišćenja u vašem domu.

Protok zraka (CFM/CMH)
Protok zraka , izražen u kubičnim stopama po minuti ili metru kubnom po satu ( CFM / CMH ) , mjeri volumen zraka u središnjem vakuum sustavu . Visoki protok zraka stvara važno kretanje zraka povećavajući kapacitet za usisavanje prašine i prljavštine. Čak i ako je protok zraka važan podatak , razina vode ( H2O ) je ta koja održava brzinu protoka zraka potrebnog za temeljito čišćenje.

Podizanje vode ( H2O ) u usporedbi sa protokom zraka ( CFM / CMH )
Kako bi se razumjelo ove tehničke uvjete, važno je znati da ova dva podatka rade zajedno kako bi se osigurala maksimalna snaga usisavanja. Oni se ne bi trebali razmatrati samostalno . Oslanjajući se na korisne energetske podatke o čišćenju ( airwatts ), možete jednostavno odabrati visoko učinkoviti usisivač koji objedinjuje visoki protok zraka i usisavanje.

Razina buke SPL)
Razina buke je iznos tlaka zraka fluktuacije buku stvara. Mi čujemo ili percipiramo razinu buke kao glasnoću. Razina buke također ovisi o okruženju u kojem se nalazi izvor i slušateljeve udaljenosti od izvora.

Snaga zvuka (SWL)
Snaga zvuka je energija zvuka koja se prenosi u sekundi od izvora buke u zrak. Izvor buke ima konstantan zvuk koji se ne mijenja ako se izvor premjesti u drugo okruženje.

Decibeli (dB, dBA)
Decibel je jedinica mjere intenziteta zvuka ili zvučne energije. Ona se izračunava na logaritamskoj skali. Stoga, ako postoji povećanje 3 dB, zvuk energije se udvostručuje. Za povećanje od 10 dB, zvuk energije povećava se za faktor 10. Za povećanje od 20 dB, zvuk energije povećava se za faktor 100, i tako dalje.