Performanse čišćenja

 • Studija održivosti čišćenja
  Stručni ispitni laboratorij

  Znanstvena studija pronašla je da je BEAM sustav centralnog usisavanja superioran u odnosu na prijenosne usisavače.

  Beam sustav centralnog usisavanja osigurava vrhunsku kvalitetu zraka nad prijenosnim usisavačima prema nezavisnom istraživanju koje je uspoređivalo odnose kratkoročnog i dugoročnog uklanjanja nečistoća vodećih uspravnih usisavača i središnjih vakuumskih sustava.

  Istraživanje
  U nizu testova kojima se uspoređuju kratkoročno i dugoročno uklanjanje prljavština i kontrole emisije prašine, od pet vodećih uspravnih usisavača i BEAM Platinum ® sustava centralnog usisavanja, tehničari u profesionalnom laboratoriju za ispitivanje kvalitete, Dalton, Ga, pronašli su dva top-izvedbena uspravna usisivača “uklanjanje prljavštine palo je za 10 % do gotovo 14 % od početka do kraja ispitivanja, dok BEAM sustav održava dosljedno uklanjanje nečistoća.

  Zaključci
  "BEAM sustav pokazao se kao sustav sa impresivnom sposobnošću čišćenje od početka do kraja istraživanja", kaže Gary Asbury, predsjednik PTL.

  "BEAM Platinum također održava dosljednu kontrolu emisije, ispuštajući manje od 6,6 mikrograma po kubičnom metru čestica koje možemo udahnuti, manje nego bilo koji od testiranih samostojećih usisavača. Tri samostojeća usisavača koji su zadržali svoje sposobnosti za uklanjanje prljavština pokazala su veliko smanjenje filtracije, što je izazvalo povećanje emisija čestica u rasponu od gotovo udvostručena do više od 4.300 mikrograma po kubičnom metru.

 • Test Emisije prašine

  Čestice emitirane tijekom usisavanja nakon višekratne uporabe.

  Svaki od proizvoda u studiji je testiran u potpuno novom stanju i nakon višekratne uporabe. Tehničari u PTL koristili su svaki proizvod kako bi usisali tepih koji je sadržavao približno jednu litru prljavštine i krhotina iz prethodnih usisavanja plus 50 grama ISO Fine test prašine koja je uključivala čestice malene poput spora plijesni, grinja, peludi i druge nečistoće koje su povezane sa zdravstvenim problemima.

  Studija je uključivala uporabu X-Ray Fluorescentne (XRF) tehnologije poboljšane od strane NASA-e kako bi se osiguralo točno analizu elemenata izuzetih iz testiranog tepiha. Prema KeyMaster Technologies, Kennewick, tvrtke koja je razvila ručni XRF skener u suradnji s NASA-om, testovi su obilježili prvo korištenje XRF tehnologije za analizu učinka čišćenja proizvoda za njegu poda.

  Testovi uklanjanja prljavštine ponavljali su se sve dok je spremnik za prljavštinu svakog prijenosnog usisavača bio otprilike do pola ispunjen i ispražnjen 10 puta, kao što je preporučeno od strane proizvođača. Svaki proizvod je također radio u najsuvremenijoj komori za emisiju čestica kada je bio potpuno novi i nakon 10 opterećenja za mjerenje čestica koje se mogu udahnuti koje emitira svaki proizvod tijekom usisavanja.

   

 • Test sposobnosti uklanjanja prljavština

  Sposobnost za čišćenje tepiha nakon 10 korištenja.

  Video snimak snimljen nakon zaključenja ispitivanja također je pokazao da su korisnici svih proizvoda mogli biti izloženi prašini koja je nastala prilikom pražnjenja posude za prihvat prljavštine. .Puno veća posuda za skupljanje prljavštine Beam sustava centralnog usisavanja zahtijeva manje česta pražnjenja a time I manju izloženost prašini. Budući da je agregat sustava centralnog usisavanja uobičajeno instaliran u garaži, pražnjenje posude za sakupljanje prašine stvara malu vjerojatnost da će postupak ponovno uvesti prljavštinu u dnevni prostor.

  Lars Hybel, potpredsjednik Međunarodnog Electroluxovog sustava centralnog usisavanja kaže da rezultati “PTL” ispitivanja mogu pomoći objasniti zašto su pacijenti koji imaju alergijski rhinitis, a koji su sudjelovali u kliničkom ispitivanju Sveučilišta u Kaliforniji, Davis, doživjeli značajno smanjenje u svakom od njihovih simptoma alergija, kada su sa Beam sustavom centralnog usisavanja očistili svoje domove. UC-Davis sudionici studije zabilježili su napredak sa 44% na 61% u snu, nosnih, očnih i emocionalnih simptoma, bili su aktivniji i doživjeli manje praktičnih problema kada su čistili BEAM centralnim usisnim sustavom umjesto prijenosnim usisavačem.

  "Stalna kontrola emisije iz centralnog usisnog sustava znači da u životnom prostoru ima manje lebdećih čestica koje izazivaju alergijske reakcije", kaže Hybel. "Kućanstva koja koriste Beam sustav centralnog usisavanja će moći imati čistu kuću koja ima manje alergena te je zdravije mjesto za život”.

  Nazad